- reklama -
Suroviny
- 500 g tvarohu ve vaničce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- 1 velký balíček piškotů (240 g)
- 1 želatinový ztužovač
- ovoce
Postup přípravy receptu
-
Cukr promícháme s tvarohy.
-
Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do oslazeného tvarohu, přidáme ovoce a želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obale.
-
Dortovou formu nebo mísu vyložíme piškoty (můžeme polít rumem).
-
Potřeme polovinou tvarohové náplně, opět poklademe piškoty a potřeme zbytkem náplně (tuto druhou polovinu náplně můžeme ještě prošlehat, aby se ovoce „rozbilo“ a obarvilo směs). Dozdobíme piškoty, ovocem, případně šlehačkou.
-
Dáme přes noc do ledničky ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Nepečené dorty děláme asi všichni, ale tenhle tady ještě nebyl a třeba bude inspirací do horkého léta :-).
Kuchařka: aanicka