Nepečený svěží dortík

54
- reklama -

Suroviny
kulatá forma

2 zakysané smetany
šlehačka
ztužovač
1-2 balíčky piškotu
ovoce dle chuti:
rybíz
jahody
maliny
borůvky
ananas
želatina

Postup přípravy receptu

  1. Ušlehat šlehačku, přidat želatinu a vmíchat zakysané smetany.

  2. Do formy dávám potravinovou folii, může být i alobal nebo sáček.

  3. Na dno formy dám vrstvu piškotu, potřu směsí, pokladu ovoce, pak opět piškoty, opět směs a ovoce, tak pokračuji do vyčerpání surovin, poslední vrstva by mělo být ovoce, které zaliji želatinou připravenou dle návodu.

  4. Dám do lednice pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Poznámka od kuchařky

Nepřidávám žádný cukr, aby moučník byl osvěžující.