Nepečený rybízový dort /řez

94
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1,5 kg červeného (bílého…) rybízu – hodně zralý
voda
200-300 g cukru krupice – dle chuti
3 ks vanilkového pudinku
cca 300 g dětských piškotů (nebo cukrářských)
Dohotovení:
šlehačka
zakysaná smetana
červený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Červený rybíz na cedníku propláchneme, není nutné ho obírat z větviček, takže ho okapaný můžeme přesypat rovnou do hrnce s cca 200 mililitry vody. Pod poklicí krátce povaříme (5-8 minut stačí) a pak přes cedník propasírujeme šťávu do jiného hrnce, doplníme jí vodou na 1,5 litru tekutiny, ze které odebereme trochu na zamíchání vanilkových pudinků. Šťávu osladíme dle chuti, přivedeme k varu, zalijeme rozmíchanými pudinky a za stálého míchání provaříme dle návodu na obalu pudinků.

  2. Misky, dortovou formu nebo větší mísu vytřeme olejem, aby se vychladlý pudinkový dezert dal dobře vyklápět. Střídavě plníme nádobu vrstvou piškotů a vrstvou pudinku až do jeho spotřebování.

  3. Rybízový pudink necháme zchladnout a dáme proležet do chladna přes noc.

    Před podáváním dozdobíme dle chuti šlehačkou, kopečkem zakysané smetany, čerstvým rybízem…