Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

364
- reklama -

Suroviny
8 porcí

2 balíčky dětských piškotů
3-4 zakysané smetany
cukr moučka
šlehačka
kompotované ovoce nebo čerstvé dle sezony
1 želatina v sáčku (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme formu na dort. Dno poklademe dětskými piškoty, aby bylo zcela pokryté. V misce mezitím smícháme zakysané smetany a ušlehanou šlehačku, osladíme cukrem podle toho jak kdo má rád a část navrstvíme na piškoty. Poklademe ovocem. Pokud používáme kompot, přecedíme šťávu do rendlíku… později použijeme do želatiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Na ovoce dáme piškoty a opět zakryjeme smetanovou směsí a poklademe ovocem. Poslední vrstvu piškotů a smetany a nakonec ozdobně položíme ovoce.

  3. V rendlíku připravíme želatinu podle návodu na sáčku. Každý výrobce udává jiný poměr ovocné šťávy a sypké želatiny. Necháme trošku vychladnout a nalijeme na dort. Kdo nemá rád želatinu, nechá vrchní vrstvu jen s ovocem.

  4. Dáme do chladu, nejlépe přes noc a pak už jen papkáme. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Vím že tady jsou nepečené dorty, ale hledala jsem se zakysankou a ten jsem nenašla,….tak jsem si dovolila přijít se svou troškou do mlýna.:)