
Suroviny
- piškoty
- kokos strouhaný
- rozinky
- 2 lžíce rumu
- pomerančová kůra
- cca 100-150 g másla
- jogurt
- cukr moučka
- 2 bílé čokolády
- čokoládový likér
- želatina rozpuštěná dle návodu
- vlašské ořechy
- hořká čokoláda
- mandlové lupínky
Postup přípravy receptu
-
těsto : nastrouhané piškoty, asi půl pytlíku, máslo, kokos strouhany 20dkg, uvařená a rozštouchaná kůra z jednoho pomeranče, rozinky namočené v rumu, rum, želatina, jogurt – dvě velké lžíce, cukr moučka – dle chuti
-
nádivka : rozpuštěné dvě bílé čokolády, čokoládový likér, želatina, vlašské ořechy na hrubo sekané, máslo. Vše umícháme ve vodní lázni.
-
Formu vyložíme folií, namačkáme těsto, uprostřed uděláme důlek na náplň, nalijeme čokoládu, vršek poklademe kulatými piškoty, zakryjeme a dáme do mrazáku.
-
Pak si rozpustíme hořkou čokoládu, přidáme čokolikér, máslo, želatinu a trochu příp. cukru moučka, vše mícháme do zhoustnutí.
-
Zatuhlý hřbet polijeme čokoládou a dozdobíme mandlovými lupínky.
Necháme zatuhnout v chladu.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se, že není uplně přesné složení, ale dělala jsem tento hřbet, když mi zbyly suroviny při vánočním pečení cukroví, tak jsem je takto zužitkovala 🙂
Musím říct, že se po něm mohly děti utlouct 😀 Takže dělám pokaždé podle oka 😀 , přidala jsem přibližné složení, ale musíte si to uzpůsobit dle velikosti formy.