Nepečený Pepíkův hřbet

156
- reklama -

Suroviny

piškoty
kokos strouhaný
rozinky
2 lžíce rumu
pomerančová kůra
cca 100-150 g másla
jogurt
cukr moučka
2 bílé čokolády
čokoládový likér
želatina rozpuštěná dle návodu
vlašské ořechy
hořká čokoláda
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. těsto : nastrouhané piškoty, asi půl pytlíku, máslo, kokos strouhany 20dkg, uvařená a rozštouchaná kůra z jednoho pomeranče, rozinky namočené v rumu, rum, želatina, jogurt – dvě velké lžíce, cukr moučka – dle chuti

  2. nádivka : rozpuštěné dvě bílé čokolády, čokoládový likér, želatina, vlašské ořechy na hrubo sekané, máslo. Vše umícháme ve vodní lázni.

  3. Formu vyložíme folií, namačkáme těsto, uprostřed uděláme důlek na náplň, nalijeme čokoládu, vršek poklademe kulatými piškoty, zakryjeme a dáme do mrazáku.

  4. Pak si rozpustíme hořkou čokoládu, přidáme čokolikér, máslo, želatinu a trochu příp. cukru moučka, vše mícháme do zhoustnutí.

  5. Zatuhlý hřbet polijeme čokoládou a dozdobíme mandlovými lupínky.

    Necháme zatuhnout v chladu.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se, že není uplně přesné složení, ale dělala jsem tento hřbet, když mi zbyly suroviny při vánočním pečení cukroví, tak jsem je takto zužitkovala 🙂

Musím říct, že se po něm mohly děti utlouct 😀 Takže dělám pokaždé podle oka 😀 , přidala jsem přibližné složení, ale musíte si to uzpůsobit dle velikosti formy.