- reklama -
Suroviny
- 1 šálek mandlí
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 šálku datlí – namočených přes noc
- Krém:
- 2 šálky kešu oříšků – namočených přes noc
- 1/2 šálku kokosového oleje
- 4 lžíce citronové šťávy
- 4-5 lžic agáve
- Ovoce na ozdobení:
- jahody
- borůvky (maracuja, granátové jablko)
- máta
Postup přípravy receptu
-
Na korpus rozmixujeme mandle s kakaem na mouku a přidáme namočené datle. Vše zpracujeme dohromady. Pokud by bylo těsto moc lepivé, přidejte více mandlové mouky – nebo jiné. Kdyby bylo naopak moc suché, přidejte trochu vody. Těsto vmáčkneme do formy a necháme v lednici ztuhnout.
-
Na krém rozmixujeme všechny ingredience dohromady – půjde to jednodušeji, když kokosový olej zcela rozpustíte. Krémem potřeme korpus a pak se vrhneme na ovoce. Ovoce můžeme nakrájet nebo nemusíme, ozdobíme jím koláč a necháme na dvě hodinky v lednici ztuhnout!
Kuchařka: RAWMANIA.cz