- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 250 g máku
- 100 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 dl rumu
- 100 g mletých ořechů
- kůra z ½ citronu
- 2 balíčky kulatých piškotů
- pomerančová marmeláda
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Mak prelejeme vriacou vodou, scedíme (cez gázu) a necháme oschnúť. Potom ho zomelieme.
-
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme mak, rum, mleté orechy a kôru.
-
Do okrúhlej formy poukladáme piškóty, zakryjeme časťou makovej hmoty, opäť dáme piškóty a vrstvíme do vyčerpania. Navrchu má byť maková hmota. Necháme v chladničke stuhnúť.
-
Potom tortu vyberieme z formy, potrieme pomarančovou marmeládou a polejeme polevou.
Poznámka od kuchařky
Tortu je najlepšie urobiť tak, aby aspoň 24 hod odstála v chladničke.
Recept je zo Života.
Kuchařka: tejaja