Nepečený makový dort

74
- reklama -

Suroviny
12 porcí

250 g máku
100 g másla
150 g moučkového cukru
1 dl rumu
100 g mletých ořechů
kůra z ½ citronu
2 balíčky kulatých piškotů
pomerančová marmeláda
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Mak prelejeme vriacou vodou, scedíme (cez gázu) a necháme oschnúť. Potom ho zomelieme.


    Zobrazit celý recept

  2. Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme mak, rum, mleté orechy a kôru.

  3. Do okrúhlej formy poukladáme piškóty, zakryjeme časťou makovej hmoty, opäť dáme piškóty a vrstvíme do vyčerpania. Navrchu má byť maková hmota. Necháme v chladničke stuhnúť.

  4. Potom tortu vyberieme z formy, potrieme pomarančovou marmeládou a polejeme polevou.

Poznámka od kuchařky

Tortu je najlepšie urobiť tak, aby aspoň 24 hod odstála v chladničke.

Recept je zo Života.