Nepečený jáhlový „štrúdl“

57
- reklama -

Suroviny

1 hrneček jáhel
1,75 hrnečku jablečného džusu
dle chuti cukr (sirup, med, stevia…)
2 jablka
1/2 lžičky skořice
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce rozinek
1 lžíce sekaných vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, zakápneme citronovou šťávou a krátce podusíme. Pustí-li si hodně šťávy, slijeme ji a použijeme na uvaření jáhel spolu s džusem. Vmícháme skořici a pokrájené rozinky a ořechy.


    Zobrazit celý recept

  2. Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme jablečným džusem a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut.

  3. Na dno zvolené formy (použila jsem hrnec o průměru 16 cm, ale štrůdl se špatně vyklápěl, příště bych použila silikonovou nebo plastovou pružnější formu) rozprostřeme podušená jablka a na ně naneseme uvařené jáhly.

  4. Utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a necháme v chladu vychladnout. Poté vyklopíme, takže se jablka dostanou nahoru a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.