
- reklama -
Suroviny
- 1 hrneček jáhel
- 1,75 hrnečku vody
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- citronová kůra
- cukr med (oblíbené sladidlo dle chuti)
- 2 lžíce mletého máku
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžíce rozinek
Postup přípravy receptu
-
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme citronovou šťávu a kůru a osladíme podle chuti.
-
Polovinu ještě teplé směsi rozprostřeme na dno formy (použila jsem plastovou krabičku o rozměrech 17×10 cm). Do druhé poloviny směsi vmícháme mák, skořici a rozinky a poté rozetřeme na světlou vrstvu a necháme zcela vychladnout.
-
Utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a necháme v chladu vychladnout. Poté vyklopíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram