
- reklama -
Suroviny
- 1 kg jablek
- 6 lžic krupicového cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- 2 vanilkové pudinky
- balíček dětských piškotů
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a zalejte 250 ml vody.
-
Přidejte cukr, citronovou šťávu a skořici a přiveďte k varu.
-
Povařte 10 minut, pak jablka podrťte šťouchadlem na brambory.
-
Vanilkový pudink rozmíchejte ve 400 ml studené vody, přilijte k jablkům a znovu přiveďte k varu. Za stálého míchání krátce povařte.
-
Na dno vymazané formy rozložte piškoty, přelijte částí jablečného pudinku, zakryjte piškoty a znovu přelijte.
-
Dejte na 5 hodin do lednice.
Poznámka od kuchařky
Recept je z lednového čísla časopisu Albert, přidávám navíc jen skořici.
Kuchařka: Sc.fortuna









