Nepečený dortík pro milovníky čokolády

71
- reklama -

Suroviny

100 g holandského kakaa
200 ml vody
250 g másla
150 g krupicového cukru
1 žloutek
240 g kulatých dětských piškotů (2 sáčky)

Postup přípravy receptu

  1. Kakao nasypeme do misky, zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme na pastu (rozšleháme vidličkou a případné suché hrudky rozetřeme stěrkou na těsto).

  2. Necháme odstát, nejlépe přes noc.

  3. Máslo s cukrem a žloutkem vyšleháme do pěny a důkladně spojíme s kakaovou hmotou.

  4. Přidáváme piškoty, které lámeme na čtvrtiny a průběžně promícháváme.

  5. Dortovou nebo jinou vhodnou formu vyložíme potravinovou fólií a směs do ní rovnoměrně vtlačíme.

  6. Povrch urovnáme a dortík vložíme do ledničky ztuhnout (opět nejlépe přes noc, nejméně 4 hodiny).

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kolegyně Saši. Našla jsem tu jeden s podobnými ingrediencemi, ale ve zcela jiném poměru.