
- reklama -
Suroviny
- 100 g holandského kakaa
- 200 ml vody
- 250 g másla
- 150 g krupicového cukru
- 1 žloutek
- 240 g kulatých dětských piškotů (2 sáčky)
Postup přípravy receptu
-
Kakao nasypeme do misky, zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme na pastu (rozšleháme vidličkou a případné suché hrudky rozetřeme stěrkou na těsto).
-
Necháme odstát, nejlépe přes noc.
-
Máslo s cukrem a žloutkem vyšleháme do pěny a důkladně spojíme s kakaovou hmotou.
-
Přidáváme piškoty, které lámeme na čtvrtiny a průběžně promícháváme.
-
Dortovou nebo jinou vhodnou formu vyložíme potravinovou fólií a směs do ní rovnoměrně vtlačíme.
-
Povrch urovnáme a dortík vložíme do ledničky ztuhnout (opět nejlépe přes noc, nejméně 4 hodiny).
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kolegyně Saši. Našla jsem tu jeden s podobnými ingrediencemi, ale ve zcela jiném poměru.
Kuchařka: Eliza