
Suroviny
12 porcí
- 10 velkých jablek
- 5 větších hrušek
- 1,5 – 2 balíčky světlých dětských piškotů
- 3 – 4 lžíce medu (podle zralosti a kyselosti ovoce)
- 1/2 – 1 litr vody
- 1/2 lžíce skořice
- 2 vanilkové pudinkové prášky
- 1 čirá dortová želatina
- 1 Jablko
- 1 hruška na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Ovoce oloupat, zbavit jadřinců a nakrájet na malé kostičky, dát do hrnce s vodou, osladit medem, přidat skořici a za stálého míchání rozvařit.
-
Pudinkové prášky rozmíchat v hrnečku s vodou, nalít do rozvařené směsi a opět mícháním přivést k varu. Po zhoustnutí hmoty vypnout sporák.
-
Dortovou formu vyložit piškoty a pomalu nalít 1/3 ovocné hmoty, přidat další vrstvu piškotů, znovu zalít a zakončit piškoty.
-
Jablko a hrušku oloupat, vykrojit jadřince a nakrájet na slabší měsíčky, ty začít pokládat na poslední vrstvu piškotů z okrajů směrem ke středu dortu, aby vznikl květ, (konce jednotlivých měsíčků lze ještě lehce poprášit skořicí).
-
Zalít podle návodu připravenou čirou želatinou a nechat v chladu ztuhnout – nejlépe přes noc.
-
Po vychladnutí nožem opatrně ,,objet“ boční část formy a teprve poté ji sundat.
-
Spodní část nechat, (není vůbec vidět a dort díky ní krásně drží při sobě).
-
Dát na velký talíř a uchovávat v chladničce.
Poznámka od kuchařky
Tento lehký ovocný zákusek je vhodný i pro ty, kteří si hlídají linii!! 😉









