Nepečený dort z jablek a hrušek

77
- reklama -

Suroviny
12 porcí

10 velkých jablek
5 větších hrušek
1,5 – 2 balíčky světlých dětských piškotů
3 – 4 lžíce medu (podle zralosti a kyselosti ovoce)
1/2 – 1 litr vody
1/2 lžíce skořice
2 vanilkové pudinkové prášky
1 čirá dortová želatina
1 Jablko
1 hruška na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce oloupat, zbavit jadřinců a nakrájet na malé kostičky, dát do hrnce s vodou, osladit medem, přidat skořici a za stálého míchání rozvařit.

  2. Pudinkové prášky rozmíchat v hrnečku s vodou, nalít do rozvařené směsi a opět mícháním přivést k varu. Po zhoustnutí hmoty vypnout sporák.

  3. Dortovou formu vyložit piškoty a pomalu nalít 1/3 ovocné hmoty, přidat další vrstvu piškotů, znovu zalít a zakončit piškoty.

  4. Jablko a hrušku oloupat, vykrojit jadřince a nakrájet na slabší měsíčky, ty začít pokládat na poslední vrstvu piškotů z okrajů směrem ke středu dortu, aby vznikl květ, (konce jednotlivých měsíčků lze ještě lehce poprášit skořicí).

  5. Zalít podle návodu připravenou čirou želatinou a nechat v chladu ztuhnout – nejlépe přes noc.

  6. Po vychladnutí nožem opatrně ,,objet“ boční část formy a teprve poté ji sundat.

  7. Spodní část nechat, (není vůbec vidět a dort díky ní krásně drží při sobě).

  8. Dát na velký talíř a uchovávat v chladničce.

Poznámka od kuchařky

Tento lehký ovocný zákusek je vhodný i pro ty, kteří si hlídají linii!! 😉