Nepečený čokoládovo-karamelový cheesecake

62
- reklama -

Suroviny

Na korpus :
220 g karamelových sušenek
60 g másla
rostlinný olej do dortové formy
moučkový cukr na boky formy
Na náplň :
200 g hořké čokolády
450 ml smetany ke šlehání
1 balíček (250 g) měkkého tvarohu
10 g želatiny v prášku
Na polevu :
100 g hořké čokolády
50 ml smetany ke šlehání
Dozdobení :
100 g borůvek (malin,ostružin) na dozdobení
ořechy, strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Karamelové sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Vypracujeme hmotu. Boky formy (průměr 22 cm) vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Vzniklou hmotu natlačíme na dno formy. Lžící uhladíme a necháme v chladu hodinu tuhnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Čokoládu (200 g) rozpustíme ve vodní lázni. Přilijeme 100 ml teplé smetany. Dobře promícháme, odstavíme a necháme chladnout na teplotu cca 40 stupňů. Čokoládovou směs vmícháme do měkkého tvarohu.
    Mezitím vyšleháme 300 ml smetany na pevnou šlehačku.

  3. Ve zbylé smetaně na náplň rozmícháme želatinu a pozvolna zahřejeme, až se rozpustí a poté nalijeme do tvarohové směsi a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Na karamelový korpus nalijeme připravenou náplň a a necháme ztuhnout do druhého dne.

  4. Smetanu na polevu přivedeme k varu a přidáme nakrájenou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Polevu rozetřeme na povrch ztuhlého krému a moučník dáme do chladu nejméně na hodinu. Po této době opatrně sejmeme formu a dozdobíme ovocem, ořechy apod.