
Suroviny
- dortové oplatky
- Nutella
- mléko
- pudink
- tvaroh
- želatinový ztužovač Dr.Oetker
- jahody
- cukr
- želatina extra silná
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Dortový oplatek vyřízneme podle dna formy, do které budeme nepečený moučník dělat. Ostatní oplatky rozlámeme na kousíčky a smícháme s nutellou tak, aby vznikla kompaktní hmota. Hmotu přilepíme na boční okraje formy, které jsme nejdřív namazali uvařeným pudinkem.
-
Uvaříme pudink, přidáme tvaroh a želatinový ztužovač. Nakonec do hmoty vmícháme jahody (já jsem měla mražené). Hotovou hmotu nalijeme do formy a necháme chvilku v lednici ztuhnout.
-
Mezitím si připravíme želatinu podle návodu. Vychlazenou želatinu nalijeme na povrch moučníku. Čerstvé jahody zdobíme čokoládovou polevou a dozdobíme jimi moučník.
Poznámka od kuchařky
záměrně neuvádím množství surovin – záleží to na velikosti formy a také na chuti vás samotných. Někdo nemá rád tvaroh a může i udělat moučník jen s pudinkem, nebo může přidat zakysanou smetanu.