Nepečené perníkové košíčky s jablečnou náplní a šlehačkou

85
- reklama -

Suroviny
8 ks

NA BÁBOVIČKY:
200 g perníčků s cukrovou polevou
80 g tuku v kostce Créme Bonjour (nebo másla)
8 ks silikonových formiček na muffiny
NA NÁPLŇ:
350 – 400 g hrubě nastrouhaných jablek
1-2 zarovnané lžíce cukru – dle potřeby
1/2 sáčku mandlového pudinku (nebo vanilkového pudinku)
zhruba 140 – 150 ml vody – dle potřeby
NA DOZDOBENÍ:
250 ml smetany na šlehání nebo Rama Cremefine – v lahvičce
špetka mleté skořice na posypání šlehačky (můžeme taky použít s cukrem)
opražené mandlové nudličky
karamelový topping
1 – 2 jablka
meduňka (nebo máta)

Postup přípravy receptu

  1. Perníčky jemně nastrouháme, přidáme tuk a zpracujeme v těsto.

  2. To rozdělíme na 8 ks a vtlačíme, ne moc tence, do silikonových košíčků na pečení muffin. Dáme vychladit.

  3. Nastrouhaná jablka podusíme za občasného promíchání, pokud mají málo štávy, přidáme malé množství vody. Zahustíme pudinkem rozmíchaným ve vodě a dosladíme dle své chuti.

  4. Vodu přidáme dle potřeby. Necháme zchladnout a pak dáme vychladit.

  5. Z formiček vyloupneme (nevím, jak to lépe napsat) perníkové košíčky, naplníme je vychlazenou jablečnou náplní, nahoru přidáme ušlehanou šlehačku a dozdobíme dle své fantazie a možností.

Poznámka od kuchařky

Taky v tomto případě potřebujeme opravdu silikonové formičky. Na jiný materiál se těsto přilepí. Můžeme si jedině pomoct kousky fólie, že např. kovové formičky na košíčky nebo nějaké malé skleněné mističky vevnitř vyložíme a teprve vmáčkneme těsto, ne v moc tenké vrstvě.