- reklama -
Suroviny
- 2 dortové obdélníkové oplatky
- ½ hrníčku vody
- 1,5 hrníčku krystalového cukru
- 2 hrníčky mletých ořechů
- 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
-
Vodu a cukor uvaríme na sirup. Pridáme orechy, krátko povaríme (asi 3 min.) a odstavíme z ohňa.
-
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k nemu polovicu orechovej hmoty. Obe hmoty necháme prechladnúť, aby začali tuhnúť.
-
Na 1 oblátku rozotrieme ešte teplú čokoládovú hmotu, na ňu rozotrieme svetlú orechovú hmotu a zakryjeme druhou oblátkou. Jemne zaťažíme a necháme stuhnúť.
-
Na druhý deň môžeme rezať.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Recepty zo života.
Kuchařka: tejaja