
- reklama -
Suroviny
- 420 g dětských piškotů
- instantní káva
- rum
- Krém:
- 205 ml mléka
- 1 karamelový pudink
- 100 g moučkového cukru
- 250 g másla
- Poleva:
- 200 g moučkového cukru
- 1 bílek
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Hranatú chlebíčkovú formu vyložíme alobalom.
-
Kávu rozpustíme v asi 2,5 dl vody, ochutíme rumom.
-
Mlieko rozmiešame s pudingom, privedieme k varu a minútu povaríme.
-
Pridáme cukor a necháme prechladnúť. Potom všľaháme postupne maslo do hladkého krému.
-
Piškóty namáčame v káve a vyložíme nimi dno formy.
-
Potrieme tenšou vrstvou krému a opäť ukladáme namočené piškóty. Striedame do vyčerpania krému. Vrchnú vrstvu tvoria piškóty.
-
Uložíme do chladničky. Na druhý deň vyklopíme, alobal stiahneme a polejeme polevou ( na polevu vymiešame všetky ingrediencie do hladka ).
-
Po stuhnutí polevy režeme na rezy.
Kuchařka: tejaja