
- reklama -
Suroviny
- 500 g očistěných jahod
- 3 pudinky vanilkové nebo jahodové
- 800 ml vody
- 3/4-1 hrnek cukru podle sladkosti jahod
- 1 vanilkový cukr
- 3 balíčky sušenek BeBe
- pár kapek citronové šťávy
- špetka skořice -nemusí být
- 400 g smetany ke šlehání
- 2 ztužovače
Postup přípravy receptu
-
Jahody svaříme s polovinou vody a cukrem. Projedeme ponorným mixérem. Ve zbytku vody rozmícháme pudinky a vlijeme k jahodám. Povaříme 2 minuty. Dochutíme.
-
Plech, měla jsem 40×25 cm vyložíme sušenkami v jedné vrstvě. Nalijeme 3/4 pudinku, na to uložíme další sušenky. Dolijeme zbytkem pudinku a uhladíme. Dáme ztuhnout do lednice.
-
Šlehačku ušleháme a řezy ozdobíme.
Kuchařka: mika59