Nepečené jablečné dortíčky

47
- reklama -

Suroviny
4 misky

Asi 4 větší jablka
8 lžic krupicového cukru
2 lžičky citronové šťávy
2 vanilkové pudinky
1 balíček piškotů
šlehačka nebo zakysana smetana na zdobení
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka zbavíme slupky a jadřinců a nakrájíme na kostičky. Zalijeme 250 ml vody, přidáme cukr a citronovou šťávu a 10 minut povaříme. Mezitím si smícháme 400 ml vody a dva vanilkové pudinky.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařenou jablečnou směs pomačkáme mačkátkem na brambory, přilijeme pudinky rozmíchané ve vodě a ještě krátce povaříme.

  3. Vhodné misky (můžou být kompotové), vymažeme máslem a lžící přidáme trochu jablečné hmoty, na ni rozložíme piškoty, opět jablečnou hmotu (větší díl, než na začátku) a piškoty. Ukončíme jablečnou hmotou.

  4. Hotové misky necháme vychladit v lednici cca 5 hodin. Pak vyklopíme (jde to dost špatně) a ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou a zaprášíme skořicovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-magazín Albert. Recept jsem si trochu upravila. Do jablek jsem přidala cca půl citrónu a protože se misky špatně vyklápějí, zvolila jsem první vrstvu jablečnou hmotu a až potom piškoty, které se přes vymazání přilepí na dno. V magazínu se dávají první piškoty.