Suroviny
4 misky
- Asi 4 větší jablka
- 8 lžic krupicového cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- 2 vanilkové pudinky
- 1 balíček piškotů
- šlehačka nebo zakysana smetana na zdobení
- skořicový cukr
Postup přípravy receptu
-
Jablka zbavíme slupky a jadřinců a nakrájíme na kostičky. Zalijeme 250 ml vody, přidáme cukr a citronovou šťávu a 10 minut povaříme. Mezitím si smícháme 400 ml vody a dva vanilkové pudinky.
-
Uvařenou jablečnou směs pomačkáme mačkátkem na brambory, přilijeme pudinky rozmíchané ve vodě a ještě krátce povaříme.
-
Vhodné misky (můžou být kompotové), vymažeme máslem a lžící přidáme trochu jablečné hmoty, na ni rozložíme piškoty, opět jablečnou hmotu (větší díl, než na začátku) a piškoty. Ukončíme jablečnou hmotou.
-
Hotové misky necháme vychladit v lednici cca 5 hodin. Pak vyklopíme (jde to dost špatně) a ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou a zaprášíme skořicovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-magazín Albert. Recept jsem si trochu upravila. Do jablek jsem přidala cca půl citrónu a protože se misky špatně vyklápějí, zvolila jsem první vrstvu jablečnou hmotu a až potom piškoty, které se přes vymazání přilepí na dno. V magazínu se dávají první piškoty.