
Suroviny
20 porcí
- 600 g datlí
- (namočené v horké vodě, cca 30 minut pod pokličkou)
- 210 g vlašských ořechů
- 60 g kakaa
- 30 g kokosového oleje
- špetka soli
- Ganache:
- 105 g medu (nebo javorový, datlový, agáve sirup)
- 40 g kakaa
- 30 g kokosového oleje
- 1 ČL vanilkového extraktu
- ořechy na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Začala jsem sekáčkem, do kterého jsem dala vlašáky, kakao, špetku soli a vše jsem společně rozmixovala.
-
Datle jsem zvlášť rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Ne všechny najednou, ale postupně. K datlím nalijte kokosový olej.
-
Rozmixované datle jsem přidala ke směsi ořechů a kakaa a opět projela tyčákem.
-
Kdo má foodprocesor, který to utáhne, ten do suché směsi přidává datle od samého začátku.
-
Hotovou směs vyklopte na menší pekáček. Silikonovou stěrkou na hmotu zatlačte a uhlaďte.
-
Na polevu dejte do misky med, kokosový oleje, vanilkový extrakt a kakao. Vše důkladně zamíchejte a poté vlijte na hotovou směs. Polevu rozetřete a posypte ořechy.
-
Místo medu můžete použít např. javorový nebo datlový sirup a polevu můžete zasypat také libovolnými ořechy. Já použila vlašáky.
-
Takto připravené brownies dejte minimálně na 2 hodiny chladit.
-
Hotové brownies krájejte nahřátým nožem.
Poznámka od kuchařky
YouTube: https://youtu.be/xsspInlgqtM
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/11/nepecene-b…
Hlavně nezapomeňte namočit datle. Stačí jim 30 minut v horké vodě pod pokličkou. Potom vše půjde, jak po másle.
Plech jsem měla menší, aby byly brownies vyšší, Ø 21×25 cm.
Na rozetření směsi je dobrá silikonová stěrka. Na lžíci se mi směs lepila.
U přípravy polevy pořádně míchejte, ať se zapracuje dobře kakao. Mohly by tam zůstat takové „hrudky“, ale ne tvrdé. Prostě kousky kakaa.