Suroviny
- Těsto (tmavé):
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 4 lžíce rumu
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce kondenzovaného mléka slazeného
- 1 balíček piškotů
- Náplň:
- 1/2 másla
- 1 hrnek kokosu
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- Na obalení:
- kokos
Postup přípravy receptu
-
Piškoty rozdrtíme, nebo umeleme, smícháme s cukrem, kakaem, rumem, máslem a kondenzovaným mlékem a vypracujeme v těsto, které dáme do lednice ztuhnout.
-
Na náplň smícháme máslo, cukr, kokos a rum.
-
Ztuhlou hmotu z lednice vyválíme mezi mikrotenovou folií na plát silný asi 0,5 cm o rozměrech 15×25 cm.
-
Z náplně vytvarujeme váleček dlouhý 25 cm a pomocí mikrotenu zavineme těsto kolem náplně. Roládu zavineme do folie a dáme do lednice alespoň na hodinu na ztuhnutí.
Poznámka od kuchařky
Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli tento recept tady zveřejnit, protože dva podobné recepty tu už jsou, a sice od Merylas a Elizy, a přesto si myslím, že je tento jiný.
Recept mám od své kamarádky, u které jsem ho letos ochutnala.
A ještě jedna výhoda – nedává se do ní syrové vejce, to já nemusím.