Nepečená kokosová roláda

120
- reklama -

Suroviny

Na korpus:
500 g máslových sušenek
300 g moučkového cukru
6 lžic kakaa
6 lžic rumu
1 žloutek
5 lžic mléka
moučkový cukr na podsypání
Náplň:
200 g másla
200 g moučkového cukru
200 g strouhaného kokosu
1 sáček vanilkového cukru
strouhaný kokos
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Máslové sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme. Já jsem sušenky vložila do igelitového sáčku a válečkem rozdrtila najemno.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse si smícháme cukr s kakaem, rumem, žloutkem a mlékem. Vypracujeme tvárnou hmotu a dáme do lednice uležet asi na 1 hod.

  3. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do krému. Po částech přisypeme strouhaný kokos a hmotu propracujeme.

  4. Pečící papír pocukrujeme a kakaovou hmotu na něm vyválíme na plát. Potřeme ho kokosovou náplní a svineme do rolády. Roládu obalíme v cukru a kokosu. Zabalíme jí do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout. Pak jí nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: recept je ze staršího časopisu Vlasta.

Roláda je velká a pokud jí nesníme, vydrží v lednici dlouho. Já jsem použila máslové sušenky Club – Opávia. Pokud se nám zdá těsto moc tuhé, můžeme přidat více mléka.