
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 6 kuřecích křídýlek
- 1 větší cibule
- 6 plátků anglické slaniny
- 2 pláty šunky (nemusí být)
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce bílého vína
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička zázvoru
- 100-200 ml kuřecího vývaru
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Křidýlka si opláchneme, vysušíme, popepříme a osolíme.
-
Do misky si uděláme marinádu a smícháme vše: Ocet, sójová omáčka, víno, propasírovaný česnek, zázvor, promícháme a křídýlka do této marinády potopíme, můžeme dát i část vývaru a necháme je 1 hodinu, lépe celou noc marinovat.
-
Poté si do pekáčku položíme 3 anglické slaniny, na ní poskládáme křidýlka a na ně dáme znova 3 pláty anglické slaniny. Já měla 2 větší kusy šunky, tak jsem je použila ještě na anglickou slaninu.
-
Cibuli si nakrájíme na kolečka, všechno jí posypeme, podlijeme trochou vývaru a dáme péct.
-
Během pečení dolijeme vývar a poléváme jím křidýlka.
Poznámka od kuchařky
Má improvizace, doporučuji vyzkoušet-je to neodolatelné!
Jako příloha byly šťouchané brambory.
Kuchařka: Bibinka