
Suroviny
2 porce
- 5 velkých neloupaných brambor
- hrst plocholisté petrželky
- mořská sůl podle chuti
- 70 g studeného másla
Postup přípravy receptu
-
Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě, předehřáté na 190°C pečeme, dokud se nenafouknou a na povrchu nezčervenají. Pak jeden plátek po druhém otočíme a dopečeme i z druhé strany.
-
Brambory přesypeme do mísy, přidáme k nim plátky másla, petrželku a sůl, přikryjeme pokličkou a krátce protřeseme, dokud se brambory neobalí máslem.
-
Podáváme jen tak, jako rychlou večeři či oběd. Skvělé jsou s vychlazeným mlékem, kefírem, acidofilním mlékem apod. A když k ním uděláte studenou omáčku ze zakysané smetany, špetky soli, pepře a nasekané jarní cibulky, určitě si pochutnáte.
Poznámka od kuchařky
Já vím, kritici mohou namítnout, že je to jednoduchý, ba základní recept, ale právě ten jsem ve vyhledávači nenašla. Vážou se k němu vzpomínky na mé dětství, kdy jsme se o tyhle brambůrky s bráškou doslova prali 🙂