(Ne)obyčejné brambůrky

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

5 velkých neloupaných brambor
hrst plocholisté petrželky
mořská sůl podle chuti
70 g studeného másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě, předehřáté na 190°C pečeme, dokud se nenafouknou a na povrchu nezčervenají. Pak jeden plátek po druhém otočíme a dopečeme i z druhé strany.

  2. Brambory přesypeme do mísy, přidáme k nim plátky másla, petrželku a sůl, přikryjeme pokličkou a krátce protřeseme, dokud se brambory neobalí máslem.

  3. Podáváme jen tak, jako rychlou večeři či oběd. Skvělé jsou s vychlazeným mlékem, kefírem, acidofilním mlékem apod. A když k ním uděláte studenou omáčku ze zakysané smetany, špetky soli, pepře a nasekané jarní cibulky, určitě si pochutnáte.

Poznámka od kuchařky

Já vím, kritici mohou namítnout, že je to jednoduchý, ba základní recept, ale právě ten jsem ve vyhledávači nenašla. Vážou se k němu vzpomínky na mé dětství, kdy jsme se o tyhle brambůrky s bráškou doslova prali 🙂