Neobvyklá hovězí játra

48
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

4 plátky hovězích jater
1 cibule
4 plátky sýra Eidamu
7 plátků anglické slaniny
olej (dala jsem olej ze sušených rajčat v oleji), může být olivový
strouhanka
1 vejce
kousek sádla
1 lžíce Sosenfixu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra si nakrájíme, aby byly 4 plátky, které odblaníme. Na každý plátek dáme anglickou slaninu a sýr, který v polovině překrojíme (dáme obě půlky na sebe),děláme to proto, aby nám šly játra přehnout a pak je kovovými jehlami spojíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vajíčko si našleháme se solí a játra namáčíme, pak přendáme do strouhanky – můžeme obalit 2x, necháme stát.

  3. Nakrájíme si cibuli na měsíčky a zbylou anglickou slaninu (3 plátky) na menší čtverečky.

  4. Na pánev si dáme sádlo, zahřejeme, pak cibuli, chvíli jí necháme smažit a přidáme balíčky jater a slaninu, játra po obou stranách osmažíme, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka – občas otočíme a při vydušení šťávy přidáme vodu.

  5. Nakonec přisypeme Sosenfix, promícháme a převaříme, podle chuti můžeme přisolit.

Poznámka od kuchařky

Byl to nápad, co mě momentálně napadl a tak se s vámi o recept dělím. Játra od oleje kloužou, tak je při prošívání držíme pevně! Zajímavá chuť.