Suroviny
2-3 porce
- 4 plátky hovězích jater
- 1 cibule
- 4 plátky sýra Eidamu
- 7 plátků anglické slaniny
- olej (dala jsem olej ze sušených rajčat v oleji), může být olivový
- strouhanka
- 1 vejce
- kousek sádla
- 1 lžíce Sosenfixu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Játra si nakrájíme, aby byly 4 plátky, které odblaníme. Na každý plátek dáme anglickou slaninu a sýr, který v polovině překrojíme (dáme obě půlky na sebe),děláme to proto, aby nám šly játra přehnout a pak je kovovými jehlami spojíme.
-
Vajíčko si našleháme se solí a játra namáčíme, pak přendáme do strouhanky – můžeme obalit 2x, necháme stát.
-
Nakrájíme si cibuli na měsíčky a zbylou anglickou slaninu (3 plátky) na menší čtverečky.
-
Na pánev si dáme sádlo, zahřejeme, pak cibuli, chvíli jí necháme smažit a přidáme balíčky jater a slaninu, játra po obou stranách osmažíme, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka – občas otočíme a při vydušení šťávy přidáme vodu.
-
Nakonec přisypeme Sosenfix, promícháme a převaříme, podle chuti můžeme přisolit.
Poznámka od kuchařky
Byl to nápad, co mě momentálně napadl a tak se s vámi o recept dělím. Játra od oleje kloužou, tak je při prošívání držíme pevně! Zajímavá chuť.