Německý koláč

248
- reklama -

Suroviny
cca 20 řezů

Těsto:
300 g mouka polohrubá
100 g cukr moučka
100 g máslo ( Hera )
2 vejce
1 prášek do pečiva
mléko (dle potřeby – 0-3 lžíce)
Náplň:
1/2 kg tvarohu
1/2 l mléka
1 vanilkový cukr
200 g cukru
2 vanilkové pudinky ( jsou dobré i ovocné )
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vše rychle zpracujeme (tuk vychlazený) v těsto. Já nechávám tuto práci na robotovi. Rozprostřeme na hluboký, vymazaný a vysypaný plech. Vymačkáme vyšší okraje.


    Zobrazit celý recept

  2. Náplň: To vše v hlubší misce našleháme do hladké hmoty a vylijeme na těsto (je to řídké).

  3. Nahoru dáme ovoce dle naší chuti. Ovšem nejlíp chutná s ananasovým kompotem či jahůdkami a nebo borůvkami.

  4. Pečeme na 170°C asi 20 minut. Musíme nechat úplně vychladnout, aby tvaroh ztuhl. Dobrou chuť.