- reklama -
Suroviny
3- porcí
- 8 -10 menších brambor uvařených ve slupce
- 2 jarní cibulky
- 8 sušených rajčat naložených v oleji
- hrst medvědího česneku
- sůl
- pepř
- Zálivka:
- 150 ml silného hovězího vývaru
- 1-2 lžíce octa
- 3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
- špetka cukru
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, sušená rajčata necháme okapat od oleje a nakrájíme na proužky a medvědí česnek nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do misky, osolme a opepříme.
-
Vývar přivedeme k varu, odstavíme a zamícháme do něj olej, ocet a cukr. Zálivku dobře prošleháme a nalijeme na salát. Zamícháme a podle potřeby dochutíme solí.
Můžeme podávat ihned nebo ho před podáváním nechat vychladit. Hodí se jako příloha k rybám nebo masovým plátkům.
Kuchařka: Angel 666