Německý bramborový salát s medvědím česnekem a sušenými rajčaty

49
- reklama -

Suroviny
3- porcí

8 -10 menších brambor uvařených ve slupce
2 jarní cibulky
8 sušených rajčat naložených v oleji
hrst medvědího česneku
sůl
pepř
Zálivka:
150 ml silného hovězího vývaru
1-2 lžíce octa
3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, sušená rajčata necháme okapat od oleje a nakrájíme na proužky a medvědí česnek nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do misky, osolme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vývar přivedeme k varu, odstavíme a zamícháme do něj olej, ocet a cukr. Zálivku dobře prošleháme a nalijeme na salát. Zamícháme a podle potřeby dochutíme solí.
    Můžeme podávat ihned nebo ho před podáváním nechat vychladit. Hodí se jako příloha k rybám nebo masovým plátkům.