Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

79
- reklama -

Suroviny
30 porcí

Suroviny na těsto:
225 g hladké mouky
1 lžíce moučkového cukru
2 žloutky
125 g změklého másla
75 ml smetany ke šlehání
špetka soli
Náplň:
100 g mletých vlašských ořechů
65 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžičky vanilkového extraktu (1 vanilkový cukr)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy jsem nasypala hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, máslo, smetanu, špetku soli a rukou jsem vypracovala nelepivé těsto. Pomoci si můžete robotem a zpracovat těsto v něm. Hotové těsto jsem zabalila do potravinářské fólie a uložila na 30 minut do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím jsem připravila ořechovou náplň z mletých vlašských ořechů, moučkového cukru, bílku, lžičky vanilkového extraktu a vše jsem spojila tak, aby vznikla tužší hmota. Pokud by byla hmota řídká, přidejte ořechy. Hotovou náplň jsem uložila do lednice.

  3. Odpočaté těsto jsem zvážila a rozdělila ho na 5 dílů a každý vytvarovala do koule. Těsto jsem rozválela dokulata na tloušťku asi 3 mm. Nožem jsem vykrájela trojúhelníky.

  4. Na každý trojúhelník jsem dala ořechovou náplň a kraje těsta jsem potřela bílkem.
    Rohy trojúhelníků a zadní okraj jsem přehnula na náplň a srolovala a vytvarovala jsem rohlíček. Okraje rohlíčku jsem stiskla mezi prsty, aby se těsto spojilo.

  5. Hotové rohlíčky jsem dala na plech vyložený pečícím papírem, potřela je rozšlehaným vajíčkem a dala jsem je péct do předehřáté trouby na 180°C . Pekla jsem je 20 minut dozlatova.

  6. Rohlíčky jsem posypala moučkovým cukrem.

  7. Malý tip pro vás – Pokud vydržíte rohlíčky nesníst hned po upečení, druhý den si na nich pochutnáte ještě víc.