Několik grilovacích marinád

60
- reklama -

Suroviny

suroviny jsou různé, podle marinády, kterou si kdo vybere.

Postup přípravy receptu

  1. Blesková – olivový olej, 2 lžíce octa, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička česneku, 1/2 lžičky estragonu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky červeného pepře(cayenský) a 1/2 lžičky majoránky.

  2. Pikantní – citronová šťáva, nasekaná petrželka, bazalka, kopr, oregano, zázvor-vše po lžičkách, 3 stroužky česneku, pepř a 1 bílý jogurt.

  3. Labužnická –

  4. 10 lžic kečupu, 1 rozmělněná chilli paprička, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari(nebo curcumy), 2 lžičky cukru, 1 lžička švestkových povidel a sůl.

  5. Exotická – 2 dcl pomerančového džusu 100%, 1 dcl bílého vína, 3 stroužky česneku, zázvor a sůl.

  6. Texaská
    – 1 dcl citronové šťávy, 1 dcl pomerančové šťávy, olivový olej, 1 lžička cayenského pepře, 1 lžíce čubrici, 1 lžička mletého kmínu, 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli.

  7. Všechny ingredience smícháme a syrové plátky, nebo kousky masa naložíme a 24 hodin necháme v lednici odpočívat a nasávat koření.

Poznámka od kuchařky

Začíná období grilování, tak vám dávám pár marinád k vyzkoušení.

Všechny jsem použila, tak jsou vyzkoušené a fajnové!