
Suroviny
- suroviny jsou různé, podle marinády, kterou si kdo vybere.
Postup přípravy receptu
-
Blesková – olivový olej, 2 lžíce octa, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička česneku, 1/2 lžičky estragonu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky červeného pepře(cayenský) a 1/2 lžičky majoránky.
-
Pikantní – citronová šťáva, nasekaná petrželka, bazalka, kopr, oregano, zázvor-vše po lžičkách, 3 stroužky česneku, pepř a 1 bílý jogurt.
-
Labužnická –
-
10 lžic kečupu, 1 rozmělněná chilli paprička, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari(nebo curcumy), 2 lžičky cukru, 1 lžička švestkových povidel a sůl.
-
Exotická – 2 dcl pomerančového džusu 100%, 1 dcl bílého vína, 3 stroužky česneku, zázvor a sůl.
-
Texaská
– 1 dcl citronové šťávy, 1 dcl pomerančové šťávy, olivový olej, 1 lžička cayenského pepře, 1 lžíce čubrici, 1 lžička mletého kmínu, 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli. -
Všechny ingredience smícháme a syrové plátky, nebo kousky masa naložíme a 24 hodin necháme v lednici odpočívat a nasávat koření.
Poznámka od kuchařky
Začíná období grilování, tak vám dávám pár marinád k vyzkoušení.
Všechny jsem použila, tak jsou vyzkoušené a fajnové!