Nejlepší stehna

64
- reklama -

Suroviny

stehna dle počtu strávníků
máslo
jarní cibulka
sůl
pepř
grilovací koření
směs na kuře
sladká paprika
bazalka
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omyjeme, očistíme a trochu nařízneme kůži. Pracovní desku si posypeme kořením, stehna v koření pořádně obalíme ze všech stran.

  2. Do pekáčku si dáme pár plátků másla, nakrájenou jarní cibulku a pak tam dáme stehna, ještě na každé stehýnko dáme plátek másla a dáme na 15 minut přikryté péct.

  3. (Troubu si rozehřívám na 200°C). Potom z trouby vytáhneme, podlijeme vodou, polijeme stehýnka a dáme péct, dokud nejsou měkká. Během pečení stehýnka ještě poléváme výpekem. Ke konci pečení dáme péct stehýnka bez vrchního dílu(alobalu), aby se udělala křupavá kůrčička. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší,nebo bramborama.