Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g mletého hovězího masa
2 lžíce rajčatové passaty
2 lžíce worchesterové omáčky
1 vejce
1 hrst petrželky (hladkolisté)
sůl
pepř
4 hamburgerové housky
4 listy salátu (hlávkový nebo ledový)
4 lžíce tatarské omáčky
1-2 červené cibule
8 plátků rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterem, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku a ze směsi vytvarujeme 4 burgery (malinko větší než housky, grilováním se lehce spečou).


    Zobrazit celý recept

  2. Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní na burgeru budou lépe sedět ostatní přísady. Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.

  3. Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně posadíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Milovníci fastfoodů už nemusí chodit na „hambáč do Mekáče”. Proč si doma neudělat mnohem lepší a ještě mít radost, jak se nám povedl? Jednou za čas si ho může dopřát každý.

Místo klasické tatarky jsem použila tu svou ze Šmakouna -> http://mishka-diary.blogspot.cz/2014/06/smakoneza-…