Suroviny
4 porce
- 600 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce rajčatové passaty
- 2 lžíce worchesterové omáčky
- 1 vejce
- 1 hrst petrželky (hladkolisté)
- sůl
- pepř
- 4 hamburgerové housky
- 4 listy salátu (hlávkový nebo ledový)
- 4 lžíce tatarské omáčky
- 1-2 červené cibule
- 8 plátků rajčat
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterem, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku a ze směsi vytvarujeme 4 burgery (malinko větší než housky, grilováním se lehce spečou).
-
Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní na burgeru budou lépe sedět ostatní přísady. Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.
-
Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně posadíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Milovníci fastfoodů už nemusí chodit na „hambáč do Mekáče”. Proč si doma neudělat mnohem lepší a ještě mít radost, jak se nám povedl? Jednou za čas si ho může dopřát každý.
Místo klasické tatarky jsem použila tu svou ze Šmakouna -> http://mishka-diary.blogspot.cz/2014/06/smakoneza-…