- reklama -
Suroviny
5-10 porcí
- 200 ml kečupu
- 3 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 2 polévkové lžíce koření tekutý kouř
- 1 polévkové lžíce javorového sirupu nebo medu
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy nebo jablečného octa
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Vše jednoduše dobře promícháme, lepší je nechat chvíli před podáváním společně odpočinout.
-
Můžeme připravit i ostřejší varianty. Například přidáním 1 lžičky mletého čili nebo luxusní verzi s 2 lžícemi whisky.
-
Zjemnit můžeme třeba troškou smetany.
-
Jde použít též jako marináda, steaky doma připravené budou chutnat jako dělané na otevřeném ohni.
Poznámka od kuchařky
Čím použijete lepší ingredience, tím lepší bude i omáčka. Originální tekutý kouř seženete třeba na toppotraviny.cz
Užijte si grilovačku:-)
Kuchař: Katka3