Nejlepší grilovací omáčka po americku

105
- reklama -

Suroviny
5-10 porcí

200 ml kečupu
3 polévkové lžíce dijonské hořčice
2 polévkové lžíce koření tekutý kouř
1 polévkové lžíce javorového sirupu nebo medu
1 polévková lžíce citrónové šťávy nebo jablečného octa
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vše jednoduše dobře promícháme, lepší je nechat chvíli před podáváním společně odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Můžeme připravit i ostřejší varianty. Například přidáním 1 lžičky mletého čili nebo luxusní verzi s 2 lžícemi whisky.

  3. Zjemnit můžeme třeba troškou smetany.

  4. Jde použít též jako marináda, steaky doma připravené budou chutnat jako dělané na otevřeném ohni.

Poznámka od kuchařky

Čím použijete lepší ingredience, tím lepší bude i omáčka. Originální tekutý kouř seženete třeba na toppotraviny.cz

Užijte si grilovačku:-)