Nejlepší čína podla Gordona

107
- reklama -

Suroviny

100 ml limetkového džusu nebo citronového džusu
100 ml sladké sojové omáčky (napr. kecap Manis)
3 lžíce Rastlinného oleje do woku
4 x 225 g hovězího masa Wagyu svíčková (alebo podobnej kvality s mramorovanim nakrájame na 4 cm kocky)
2 lžíce lehké sojové omáčky
4 stroužky česneku jemně nasekané
4 plátky čerstvého zázvoru oloupané a nakrájené na tenké proužky
2 červené chilli papriky (málo palivé semínka vyberte a nakrájané na tenké proužky)
lžíce(palmového cukru nebo) hnědého cukru nebo medu
Svazek jarních cibulek nakrájené na diagonálně, bílé oddělené od zelené
Svazek bog choy může být i jiná čínská zelenina
3 lžičky bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu rozpustíme ve
4 lžíce studené vody

Postup přípravy receptu

  1. V miske zmiešame citrónovú alebo limetkovu šťavu, pridame cast sladkej sójovej omáčky ( ketchup Manis )a trochu medu alebo palmoveho cukru.

  2. Do woku dame rastlinny olej a rozohrejeme až je horúci a pridame na kocky nakrajane Wagyu a prudko opecieme zo vsetkych stran pridame trochu lahkej sojovej omacky prehrejeme a odlozime na stranu na teply tanier. ( Pozor ked robime viac porcii robime na etapy aby sa nam maso nezacalo dusit vo vlastnej stave, musi sa opekat.! )

  3. Do čisteho woku, stir fry –vmiesame bielu cast jarnej cibuľky so 40ml na sladkej sójovej omáčky a limetkovej šťavy.

  4. Pridame cesnak, zázvor, čili a zelenu cast z jarnej cibuľky a umyte enoki hribky 1- 2 minuty dobre premiešame –stir fry.

  5. Nakoniec naspat pridame Wagyu hovädzie kocky a so stavou a este zahustime zemiakovym skrobom rozpustenym vo vode, prevarime –stir fry cca 1 minutu.

  6. Servirujeme s Thajskou jasminovou ryzou.

Poznámka od kuchařky

Gordon Ramsay bol povolany ako sudca vybrat najlepsiu cinsku restauraciu v anglicku a toto bolo jedno z jedal ( trochu upravene )vitazov roku 2010, malej restauracie YU and YOU.

Pozor radsej vyskusat jednu malu porciu -trosku!lebo suroviny pouzite su velmi drahe, Wagyu hovadzia svieckova je najdrahsie hovadzie na trhu je prirodzene prerastena -mramorovana. Da sa nahradit aj inou lacnejsou ale treba pred tym marinovat.

http://www.wagyufarm.cz/wagyu.html