
Suroviny
- 100 ml limetkového džusu nebo citronového džusu
- 100 ml sladké sojové omáčky (napr. kecap Manis)
- 3 lžíce Rastlinného oleje do woku
- 4 x 225 g hovězího masa Wagyu svíčková (alebo podobnej kvality s mramorovanim nakrájame na 4 cm kocky)
- 2 lžíce lehké sojové omáčky
- 4 stroužky česneku jemně nasekané
- 4 plátky čerstvého zázvoru oloupané a nakrájené na tenké proužky
- 2 červené chilli papriky (málo palivé semínka vyberte a nakrájané na tenké proužky)
- lžíce(palmového cukru nebo) hnědého cukru nebo medu
- Svazek jarních cibulek nakrájené na diagonálně, bílé oddělené od zelené
- Svazek bog choy může být i jiná čínská zelenina
- 3 lžičky bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu rozpustíme ve
- 4 lžíce studené vody
Postup přípravy receptu
-
V miske zmiešame citrónovú alebo limetkovu šťavu, pridame cast sladkej sójovej omáčky ( ketchup Manis )a trochu medu alebo palmoveho cukru.
-
Do woku dame rastlinny olej a rozohrejeme až je horúci a pridame na kocky nakrajane Wagyu a prudko opecieme zo vsetkych stran pridame trochu lahkej sojovej omacky prehrejeme a odlozime na stranu na teply tanier. ( Pozor ked robime viac porcii robime na etapy aby sa nam maso nezacalo dusit vo vlastnej stave, musi sa opekat.! )
-
Do čisteho woku, stir fry –vmiesame bielu cast jarnej cibuľky so 40ml na sladkej sójovej omáčky a limetkovej šťavy.
-
Pridame cesnak, zázvor, čili a zelenu cast z jarnej cibuľky a umyte enoki hribky 1- 2 minuty dobre premiešame –stir fry.
-
Nakoniec naspat pridame Wagyu hovädzie kocky a so stavou a este zahustime zemiakovym skrobom rozpustenym vo vode, prevarime –stir fry cca 1 minutu.
-
Servirujeme s Thajskou jasminovou ryzou.
Poznámka od kuchařky
Gordon Ramsay bol povolany ako sudca vybrat najlepsiu cinsku restauraciu v anglicku a toto bolo jedno z jedal ( trochu upravene )vitazov roku 2010, malej restauracie YU and YOU.
Pozor radsej vyskusat jednu malu porciu -trosku!lebo suroviny pouzite su velmi drahe, Wagyu hovadzia svieckova je najdrahsie hovadzie na trhu je prirodzene prerastena -mramorovana. Da sa nahradit aj inou lacnejsou ale treba pred tym marinovat.