- reklama -
Suroviny
- pevné hrušky
- voda
- cukr krupice
- kyselina citrónová
Postup přípravy receptu
-
Svaříme nálev a to tak, že na 1 litr vody přidáme 400 g cukru. Necháme zchladnout.
-
Hrušky, kdo chce, oloupe, já je neloupu, pouze omyji a nakrájíme na čtvrtky. Vykrájíme jadřinec a dáme do misky se studenou vodou a cca 1 KL kyseliny citrónové, aby nám nezhnědly.
-
Pak je nastrkáme do sklenic, nestlačujeme a zalijeme nálevem. Zavařujeme na 85 C 20-25 minut.
Poznámka od kuchařky
Našla jsem tu dva recepty na kompotované hrušky, ale v každém je nějaké koření nebo citrón.
Snad se někomu bude tento recept hodit.
Mje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea