Nejjednodušší zavařené hrušky

508
- reklama -

Suroviny

pevné hrušky
voda
cukr krupice
kyselina citrónová

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme nálev a to tak, že na 1 litr vody přidáme 400 g cukru. Necháme zchladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Hrušky, kdo chce, oloupe, já je neloupu, pouze omyji a nakrájíme na čtvrtky. Vykrájíme jadřinec a dáme do misky se studenou vodou a cca 1 KL kyseliny citrónové, aby nám nezhnědly.

  3. Pak je nastrkáme do sklenic, nestlačujeme a zalijeme nálevem. Zavařujeme na 85 C 20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

Našla jsem tu dva recepty na kompotované hrušky, ale v každém je nějaké koření nebo citrón.

Snad se někomu bude tento recept hodit.

Mje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/