Nejjednodušší vepřové na másle

154
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky libového vepřového z dobrého chovu (plecko, kýta)
125 g co nejkvalitnějšího másla
sůl
hladká mouka-cca 3 PL

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového lehce naklepeme, osolíme, protáhneme hladkou moukou a zbytek otřepeme.

  2. V kastrole/pánvi se silným dnem roztopíme máslo, vložíme plátky masa, po chvíli otočíme,
    teplotu stáhneme na minimum, přiklopíme a zvolna dusíme doměkka. V průběhu dušení kontrolujeme, podléváme dle potřeby malým množstvím vroucí vody.

  3. Měkké maso vyjmeme, máslovou šťávu dle potřeby ještě trochu zředíme vroucí vodou, provaříme a dle chuti dosolíme. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Opravdu tam NIC nechybí – ani cibule, ani česnek, prostě NIC. Jen chuť masa a másla – a tady se to opravdu odvíjí od kvality použitých surovin.