
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky libového vepřového z dobrého chovu (plecko, kýta)
- 125 g co nejkvalitnějšího másla
- sůl
- hladká mouka-cca 3 PL
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového lehce naklepeme, osolíme, protáhneme hladkou moukou a zbytek otřepeme.
-
V kastrole/pánvi se silným dnem roztopíme máslo, vložíme plátky masa, po chvíli otočíme,
teplotu stáhneme na minimum, přiklopíme a zvolna dusíme doměkka. V průběhu dušení kontrolujeme, podléváme dle potřeby malým množstvím vroucí vody. -
Měkké maso vyjmeme, máslovou šťávu dle potřeby ještě trochu zředíme vroucí vodou, provaříme a dle chuti dosolíme. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Opravdu tam NIC nechybí – ani cibule, ani česnek, prostě NIC. Jen chuť masa a másla – a tady se to opravdu odvíjí od kvality použitých surovin.
Kuchařka: Eja57