
- reklama -
Suroviny
7 ks
- Toto množství je na 7 jahodových knedlíků:
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g dětské krupičky nebo hrubé mouky
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Na pracovní desce vypracujeme těsto, utvoříme váleček, který rozdělíme na daný počet kousků.
-
Z každého kousku utvoříme placičku, poklademe ovocem a zformujeme do kulatých knedlíků. Necháme 15 minut odpočinout.
-
Mezitím necháme v hrnci ohřát vodu.
-
Knedlíky najednou vložíme do vroucí vody, po chvilce je odlepíme ode dna a vaříme, dokud nevyplavou. Od doby, kdy vyplavou necháme ještě 2 – 3 minuty a vyndáme je.
-
Podáváme jak jsme zvyklí, s moučkovým cukrem, tvarohem, polité přepuštěným máslem …
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Recepty z farmářského trhu a určitě se někomu bude hodit i z toho důvodu, že vám někdy třeba dojdou vejce 😀
S těstem se velmi dobře pracuje.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









