
Suroviny
- 2 hrnky světlé hladké špaldové mouky
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 1,5 lžičky soli
- 2 lžičky sušeného droždí
- 1,25 hrnku vlažné vody
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme obě mouky se solí a droždím a s vodou zamícháme těsto. Těsto nesmí být úplně tuhé, je lepší, když zůstane lehce mazlavé, takže v případě potřeby přilijeme ještě trochu vody.
-
Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
Pak těsto propracujeme na pomoučněném válu a rozdělíme na čtvrtiny. Z každé čtvrtky těsta vytvarujeme bagetu a vložíme do plechu na bagety nebo na plech vyložený pečícím papírem. Bagety necháme ještě asi 30 minut kynout. -
Nakynuté bagety navrchu ostrým nožem několikrát nařízneme.
Plech vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme asi 20-25 minut.
Poznámka od kuchařky
Bagety jsou na povrchu krásně křupavé a uvnitř nadýchané. Hodí se jako příloha ke grilování.
Špaldovou mouku kupuji v Lidlu, mají tam tři druhy a je cenově výhodná :o)









