Nejjednodušší špaldové bagety

132
- reklama -

Suroviny

2 hrnky světlé hladké špaldové mouky
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1,5 lžičky soli
2 lžičky sušeného droždí
1,25 hrnku vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme obě mouky se solí a droždím a s vodou zamícháme těsto. Těsto nesmí být úplně tuhé, je lepší, když zůstane lehce mazlavé, takže v případě potřeby přilijeme ještě trochu vody.

  2. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
    Pak těsto propracujeme na pomoučněném válu a rozdělíme na čtvrtiny. Z každé čtvrtky těsta vytvarujeme bagetu a vložíme do plechu na bagety nebo na plech vyložený pečícím papírem. Bagety necháme ještě asi 30 minut kynout.

  3. Nakynuté bagety navrchu ostrým nožem několikrát nařízneme.
    Plech vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme asi 20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

Bagety jsou na povrchu krásně křupavé a uvnitř nadýchané. Hodí se jako příloha ke grilování.

Špaldovou mouku kupuji v Lidlu, mají tam tři druhy a je cenově výhodná :o)