Nejjednodušší sekaná

48
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

1 kg mletého krůtího masa
1 PL Vegety
1 smetana ke šlehání (33%)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do mísy a ručním elektrickým hnětačem vyrobíme pevné, homogenní těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Namočenýma rukama uděláme šišku, kterou dáme na vymaštěný pekáč, povrch pomašlujeme vodou.

  3. Podlijeme trochou vody a pečeme asi 1,5 hodiny na 150 st. C do zlatova.
    Během pečení poléváme výpekem.
    Před koncem pečení můžeme teplotu zvýšit na 200 st. C, aby se udělala kůrčička.

Poznámka od kuchařky

Jelikož sekaná neobsahuje česnek, ani cibuli a jen minimum tuku, bude zřejmě vyhovovat kritériím pro různé typy diet.

http://clupmi.blog.cz