- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 1 kg mletého krůtího masa
- 1 PL Vegety
- 1 smetana ke šlehání (33%)
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do mísy a ručním elektrickým hnětačem vyrobíme pevné, homogenní těsto.
-
Namočenýma rukama uděláme šišku, kterou dáme na vymaštěný pekáč, povrch pomašlujeme vodou.
-
Podlijeme trochou vody a pečeme asi 1,5 hodiny na 150 st. C do zlatova.
Během pečení poléváme výpekem.
Před koncem pečení můžeme teplotu zvýšit na 200 st. C, aby se udělala kůrčička.
Poznámka od kuchařky
Jelikož sekaná neobsahuje česnek, ani cibuli a jen minimum tuku, bude zřejmě vyhovovat kritériím pro různé typy diet.
Kuchař: clupmi