
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 čekanky
- 8 dkg tyrolského špeku nebo jiné kvalitní sušené slaniny (u nás třeba „Pršut bok“ z Makra)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 1/2 kávové lžičky moučkového cukru
- čerstvý tymián
- čerstvá bageta
Postup přípravy receptu
-
Čekanku zespoda vykrojíme a rozčtvrtíme nebo nakrájím napříč na širší pruhy, špek nakrájíme na čtverce cca 2×2 cm, tymián nasekáme nebo pokud jsou stonky dřevnaté, sdrhneme listy.
-
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přídáme špek, čekanku, lehce osolíme, silněni opepříme, čekanku zasypeme moučkovým cukrem, přidáme tymián a na středním žáru opékáme, dokud čekanka nezměkne a nezačne se barvit a špek nezezlátne.
Sesuneme na talíře a podáváme s rozpečenou bagetou, kterou ulamujeme a námáčíme ve šťávě.
Kuchař: opuncie