
- reklama -
Suroviny
- 4 hrnky vařených, najemno nastrouhaných brambor
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 vejce
- půl lžičky soli
- půl lžičky octa
Postup přípravy receptu
-
Brambory smícháme s moukou, vejcem, soli a octem a rychle vypracujeme hladké těsto.
-
Pokud se těsto lepí, podsypeme trochou mouky nebo si dlaně namažeme trochou oleje.
-
Pak tvoříme menší válečky a vkládáme je do vroucí vody, kterou můžeme osolit nebo také přidat pár kapek octa, abychom si byli jisti, že se knedlíky nerozvaří.
-
Dáme pozor, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu, takže je občas pozvedneme vařečkou.
-
Poté, co knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě asi 3 až 5 minut, podle toho, jak jsou knedlíky silné.
-
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a dokud jsou teplé, opatrně je nakrájíme.
Poznámka od kuchařky
Ocet se přidává proto, aby se knedlíky nerozvařily.
Kuchařka: Ilacek