- reklama -
Suroviny
12 porcí
- Korpus:
- 200-250 g oblíbených sušenek (derby, koka, lotus, bebé ctverate)
- 100 g másla
- Náplň:
- 250 g mascarpone
- 200-250 g ricotta
- 400 g zákysaná smetana
- 150 g jogurt (nemusí být)
- 300 ml smetany ke šlehání
- 1 tučný tvaroh ve vaničce nebo 250 g čerstvého sýra (typu lučina)
- 5 vajec
- 400 g cukru moučka
- Vrstva na vychlazený dort:
- 250 ml smetany
- 250 ml zakysané smetany
- 1/2 citronu
- 8 lžic moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Susenky rozdrtime a smichame s maslem – vysteleme 28-30 cm dortovou formu. Smichame mlecne vyrobky – metlou a vejce vedle vyslehame s cukrem, smichame obe misy dohromady – slehac na nejnizsi stupen kvuli vzduchu.
-
Vylijeme do formy, dame do vyhrate trouby na 170 °C, pod nej plech s vodou (nedavam formu do nej kvuli proteceni)..- peceme „v pare“ cca 75 min, dort se musi chvili po upeceni trepat.
-
Nechame v troube cca 4 hodiny, pote vytahneme a nechame uplne vychladnout. Potreme smesi slehacky se zakysankou, cukrem a citr.stavou, nazdobime jahodami a zalijeme zelatinou.
Nechame pres noc vychladit.
Kuchařka: masa603