- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g přebrané zelené čočky
- 2 střední mrkve
- 2 řapíky celeru
- 2 bobkové listy
- 1 menší cibule
- 1 dcl bílého vína
- vývar
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Čočku namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny. V průběhu namáčení vodu dvakrát vyměníme a před tepelnou úpravou čočku propláchneme čistou vodou.
-
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostičky mrkve a řapíkatého celeru, na mírném plameni opékáme, dokud nezačne zelenina měknout, pak podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme namočenou čočku, koření a sůl, podlijeme vývarem a dusíme, dokud čočka nezměkne. Nesmí se rozvařit.
-
U nás se podává s pečeným uzeným masem.
Kuchařka: zizala