
- reklama -
Suroviny
20 porcí
- 50 g rozpuštěného vychladlého másla
- 2 vejce
- 180 g mletého cukru
- 30 g kakaa
- 120 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 3/4 hrnku vlažného mléka
- šlehačka na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem, potom přidáme ostatní suroviny (máslo, mouku s práškem do pečiva, kakao, vlažné mléko) a ještě chvíli vyšleháme.
-
Připravíme si formu na bábovku, kterou vymastíme a vysypeme moukou a poté do ní těsto nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut. Ze začátku pomaleji a potom můžeme trošku přidat. Hlídáme si to, každá trouba peče jinak.
-
Po vychladnutí moučníček vyklopíme, nařežeme na jednotlivé dílky a ozdobíme šlehačkou, popřípadě kousíčkem ovoce.
Poznámka od kuchařky
Těsto před pečením je trochu řidší.
Kuchařka: vaden