- reklama -
Suroviny
20 porcí
- Těsto:
- 5 vajec
- 200 g cukr krupice
- 200 g hladké mouky
- 5 lžic oleje
- Krém:
- 750 ml mléka
- 3 sáčky vanilkového prášku
- 200 g moučkového cukru
- 3 kelímky zakysané smetany
- 2 lžíce kapucina v prášku
- kakao na posypání
- piškoty
- šálek uvařené kávy s rumem
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku.
-
Těsto rozetřeme na plech, vyložený papírem a pečeme na 200°C cca 10 minut.
-
Po upečení necháme vychladnout.
-
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink. Necháme provařit.
-
Do horkého pudinku vmícháme cukr a kapuccino. Za občasného míchání necháme vychladnout. Pak vmícháme smetany za pomocí ručního šlehače.
-
Na vychladlý piškot rozetřeme polovinu krému. Na krém naskládáme piškoty, jeden vedle druhého, které namáčíme do kávy ochucené rumem. Na piškoty rozetřeme zbytek krému a posypeme kakaem.
-
Necháme ztuhnout a uležet v lednici, nejlépe do druhého dne.
Kuchař: Tynka18