- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 5 vajec (kolik váží vajíčka)
- tak tolik polohrubé mouky a
- cukru
- 5 lžic studené vody
- 5 lžic horké vody
- Krém:
- 2 dkg másla
- 2 dkg hladké mouky
- 2 dcl mléka
- 25 dkg másla
- 8 dkg cukru (podle chuti)
- Mléčná hmota:
- 20 dkg sušeného mléka
- 20 dkg moučkového cukru
- 3-4 lžičky oleje
- 3-4 lžíce medu nebo pšeničného sirupu
- trochu vody
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Z 5 bílků a s 5 lžic studené vody ušlehat sníh. Utřít žloutky s cukrem a s 5 lžícemi horké vody přidat mouku, nakonec vmíchat sníh.
-
Krém: Z másla a hl. mouky uděláme světlou jíšku,zalijeme mlékem a uvaříme kaši. Utřeme 25 dkg másla s cukrem a přidáme vychladlou kaši. Do krému můžeme přidat i kakao.
-
Mléčná hmota: Vše smíchat dohromady a hodně propracovat!
Poznámka od kuchařky
Soudek je z korpusu obložen oplatkama.Pípa je z mléčné hmoty,ale padala tak jsem do ní musela dát nerezový drát.
Pes je také vyřezán z korpusu namazán krémem,srst je z mléčné hmoty protlačené mačkadlem na česnek.
Kuchař: radka-k