- reklama -
Suroviny
- 300 g karamelových sušenek Lotus(zde karamelové z Penny)
- 100 g másla
- 1 smetana ke šlehání
- 2 kysané smetany
- 2 bílé čokolády (nastrouhat najemno)
- 300 g jahod (nakrájených na malé kousky)
- hořká čokoláda na ozdobení nebo zbytky drobků z korpusu
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrobíme v sáčku pomocí prkénka a válečku, čím menší kousky, tím lépe. Máslo necháme roztát a přidáme sušenky, dobře promísíme. Napěchujeme do formy vystlané pečicím papírem nebo potravinářskou fólií a necháme vychladnout v lednici asi 15 minut.
-
Smetanu ušleháme, pak do ní lehce vmícháme bílou čokoládu a smícháme s kysanou smetanou. Navrstvíme na sušenkový základ asi polovinu našlehané směsi, na to dáme nakrájené jahody, které překryjeme zbytkem smetanové směsi. Dozdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou, necháme ještě vychladit.
Poznámka od kuchařky
Protože korpus není pečený, je manipulace s ním trochu obtížnější (zvláště u středu), oceníte dortovou lopatku.
Kuchařka: SamanthaClara