
- reklama -
Suroviny
8 skleniček
- 150 ml silné rozpustné kávy
- 50 ml rumu
- 12 dlouhých cukrářských piškotů
- 300 g pokrájených jablek
- hrst rozinek
- kakao na posyp
- 125 g tvarohu
- 1 kostka Lučiny (62,5 g)
- 1 smetana ke šlehání
- 1 x smetana fix
- 30 g moučkového cukru
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou po zchladnutí smícháme s rumem.
-
Vyšleháme si Lučinu s tvarohem a cukrem, v jiné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem do tuha, přidáme k vyšlehanému tvarohu a ochutíme skořicí.
-
Do kávy krátce namáčíme přepůlené piškoty, skládáme do připravených skleniček, pak dáme vrstvu krému, na něj vrstvu jablek a opět piškoty a zbytek krému.
-
Posypeme kakaem a rozinkami, které můžeme předtím nechat nabobtnat ve zbytku kávy. Nakonec dáme vychladit do ledničky.
Poznámka od kuchařky
Místo jablek můžeme samozřejmě použít i jakékoli jiné ovoce, předtím jsem zkoušela variantu s višněmi a pravou vanilkou, bohužel jsem nestihla ani vyfotit…
Kuchařka: zizalka