- reklama -
Suroviny
- 1 l vody
- 6 hřebíčků
- kousek celé skořice
- 1 sáček černého čaje
- 1 sáček mátového čaje
- cukr dle potřeby
- 0,5 l červeného vína
- 0,25 l rumu nebo vodky
- citronová šťáva nebo plátky z chemicky neošetřeného citronu
Postup přípravy receptu
-
Vodu s kořením přivedeme k varu, odstavíme a vhodíme sáčky s čajem, přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 4-5 minut vyluhovat. Sáčky a koření vyjmeme, přidáme víno, rum nebo vodku a cukr dle chuti. Znovu zahřejeme skoro až k varu, ale nevaříme.
-
Přidáme citronovou šťávu nebo plátky citronu do sklenic a ihned podáváme. Pokud nepotřebujeme celou dávku najednou, tak si jen uvaříme čaj s kořením, které po vyluhování vyjmeme a odebíráme si podle potřeby.
-
Přidáme alkohol a zahřejeme až skoro k varu po jednotlivých porcích.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Receptář
Kuchařka: Merylas