
Suroviny
- Jablka
- skořicový cukr
- rozinky
- naložené v rumu
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná jablka – nejlépe Jonagold – nastrouháme na hrubším struhadle a velmi mírně posypeme skořicovým cukrem.
-
Tak na 5 jablek potřebujeme asi 1/4 sáčku.
Na koláče nebo do buchet pak přidáme rozinky které jsme přes noc naložili do rumu.
Poznámka od kuchařky
Já používám Zlaté rozinky (kalifornské), jsou sice dražší, ale chuťově nesrovnatelné lepší. Trvale je mám napěchované ve skleničce zalité rumem a tak je mám vždy při ruce.
Možná se vám bude zdát, že to ani není žádný recept. Je to jen velmi dobré zpestření tohoto podzimního využití jablek. Jednak ty nejlepší věci bývají většinou nejjednodušší a pak jsem chtěla zkompletovat svoje recepty náplní. Výhodou této náplně je, že si uděláte jen tolik náplně, kolik potřebujete a nezbyde vám.
Lze využít jakákoliv kyselejší jablka, pokud jsou příliš sladká, můžeme je pokapat citronovou šťávou, případně dochutit. Pokud je musíte kupovat, zkuste Jonagold.









