
- reklama -
Suroviny
- 60 dkg hovězího masa
- 2 lžíce sádla
- 3 dkg slaniny
- 1 menší cibule
- 3 dkg mrkve
- 3 dkg petržele
- 3 dkg celeru
- sůl
- 1 – 2 lžíce octa
- 1/2 bobkového listu
- tymián
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžička cukru
- 1 lžička hladké mouky
- 2 dcl přírodního červeného vína
- 1 lžíce kečupu
- vývar (z kostí)
- 1 lžička hořčice
Postup přípravy receptu
-
Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou.
-
Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer.
-
Osmažíme, přidáme sůl, ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu, cukr, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme při častém míchání tak dlouho, až je maso poloměkké.
-
Potom šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme víno, kečup a trochu vývaru a zvolna dusíme, až je maso měkké.
-
Měkké maso vyjmeme z omáčky a vložíme do jiného kastrolu.
-
Do omáčky přidáme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a přecedíme přes jemný cedník na dušené maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Kuchař: toprecepty.cz









